Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Η επιστήμη το επιβεβαίωσε: Το χρυσάφι φυτρώνει στα δέντρα!

Η παρουσία του πολύτιμου μετάλλου στα φύλλα των δέντρων δηλώνει πλούσια υπόγεια κοιτάσματα


Το δέντρο της γνώσης του Καλού και του Κακού; Όχι!

Το δέντρο της Ζωής; Επίσης όχι!

Αλλά πως θα σας φαινόταν αν το χρυσάφι φύτρωνε στα... δέντρα;

Η επιστήμη το επιβεβαίωσε: μπορεί να μην υπάρχουν "χρηματιές", αλλά στα φύλλα μερικών δέντρων υπάρχει πραγματικό χρυσάφι!

Ομάδα Αυστραλών ερευνητών ανακάλυψε ότι στα φύλλα κάποιων δέντρων και συγκεκριμένα ευκαλύπτων, σε ύψος δέκα μέτρων πάνω από το έδαφος, βρέθηκαν σωματίδια χρυσού και μάλιστα σε αφθονία.

Όπως εκτιμούν οι ειδική, ο χρυσός που... φύεται είναι ένδειξη ότι στο υπέδαφος πάνω από το οποίο φυτρώνει το χρυσό δέντρο υπάρχουν κοιτάσματα χρυσού. Οι ρίζες των δέντρων απορροφούν μόρια του πολύτιμου μετάλλου και αυτό καταλήγει στα φύλλα.

Πριν αρχίσετε βέβαια να μαδάτε ευκαλύπτους για να τους προσφέρετε στην εκλεκτή της καρδιά σας, να ξέρετε ότι χρειάζονται περίπου 500 τέτοια χρυσοφόρα δέντρα για να φτιαχτεί ένα χρυσό δαχτυλίδι. Όμως κάτω από τα πολύτιμα δέντρα, σε βάθος πάνω από 30 μέτρα, κρύβονται πολύ μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού.

Η ανακάλυψη προσφέρει μια νέα μέθοδο εντοπισμού χρυσοφόρων κοιτασμάτων σε απρόσιτες τοποθεσίες.

Σημειωτέον ότι καθώς τα "εύκολα" κοιτάσματα έχουν σχεδόν όλα βρεθεί, η ανακάλυψη νέων έχει πέσει δραματικά κατά 45% την τελευταία δεκαετία, με συνέπεια η τιμή των προϊόντων χρυσού να κινείται έντονα ανοδικά μετά το 2000.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού, πάνω από 174.000 τόνοι χρυσού έχουν συνολικά εξορυχθεί από τη Γη από την αρχή του πολιτισμού. Η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμα αποθέματα περίπου 51.000 τόνων χρυσού στο υπέδαφος παγκοσμίως. Εκτός από τα κοσμήματα, ο χρυσός έχει πολλές άλλες εφαρμογές, όπως στην ηλεκτρονική βιομηχανία και την ιατρική τεχνολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...