Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ιταλία: Καταδικάστηκε για παιδεραστία και απελευθερώθηκε επειδή το θύμα ήταν "ερωτευμένο" μαζί του

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός άνδρα που είχε κριθεί ένοχος για παιδεραστία, εκτιμώντας ότι το εφετείο είχε υποτιμήσει "την ερωτική σχέση" μεταξύ του κατηγορουμένου, ηλικίας 60 ετών, και του θύματός του, ενός κοριτσιού ηλικίας 11 ετών.


Ο Πιέτρο Λαμπέρτι, υπάλληλος στις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης Καταντζάρο (στην Καλαβρία στα νότια της Ιταλίας) είχε καταδικασθεί τον Φεβρουάριο του 2011 σε πέντε χρόνια κάθειρξη αφού κρίθηκε ένοχος για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων με μια ανήλικη ηλικίας κάτω των 14 ετών, και την ίδια χρονιά το εφετείο επικύρωσε την ποινή αυτή.

Με απόφασή του όμως την 15η Οκτωβρίου 2013, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας ιταλικό μέσο ενημέρωσης δύο μήνες αργότερα, το ιταλικό ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ακύρωσε τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης.

Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστικό όργανο, ήταν ότι το Εφετείο δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του τη "συναίνεση" μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού, "την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης, την απουσία σωματικού εξαναγκασμού και το γεγονός ότι το κορίτσι ήταν ερωτευμένο" (με το δράστη).

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Quotidiano della Calabria, η οποία και αποκάλυψε τα γεγονότα, το παιδί προερχόταν από άπορη οικογένεια την υπόθεση της οποίας είχε αναλάβει ο Λαμπέρτι. Ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν ανταλλάξει σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ τους και τελικά ο 60χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με το κορίτσι στο κρεβάτι του.

Αυτή η απόφαση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων αγανάκτησης και οργής σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί διέβλεψαν σε αυτήν την απόφαση τη "νομιμοποίηση της παιδεραστίας" από την ιταλική Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...