Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο δημιουργός του Αστερίξ μηνύει την κόρη του

Ο Αλμπέρ Ουντερζό, δημιουργός του Αστερίξ δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση στην κόρη του και τον γαμπρό του για «ψυχολογική βία», δήλωσε ο δικηγόρος του.


Ανάμεσα στον Ουντερζό και την κόρη του, Σιλβί, έχει ξεσπάσει από το 2007 μία διαμάχη σχετικά με την κληρονομιά του Αστερίξ.


Η ίδια τον κατηγορεί ότι πουλώντας το 60% των δικαιωμάτων του επί του Αστερίξ στον εκδότη της σειράς το 2008, ο πατέρας της έδωσε την έγκρισή του για τη συνέχιση της σειράς και μετά τον θάνατό του, προδίδοντας έτσι το πνεύμα του Γαλάτη.

Η ίδια είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη το 2011, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα εκμετάλλευσης. Η μήνυση κατά αγνώστων για «εκμετάλλευση εύθραυστης κατάστασης» αναμένεται να απορριφθεί από το δικαστήριο, αν και η Σιλβί Ουντερζό σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

Στη διάρκεια έρευνας, ο 86χρονος Ουντερζό κρίθηκε διανοητικά υγιής.

Η κόρη του, πάντως, κατηγορεί ανθρώπους του περιβάλλοντός του ότι εκμεταλλεύονται την ηλικία του, προκειμένου να επηρεάσουν το έργο του και τη διαχείριση των χρημάτων του.

Ο ίδιος δηλώνει ότι δεν είναι σε κατάσταση εύθραυστη και ότι η κόρη και ο γαμπρός του τον παρενοχλούν. Κατηγορεί τον γαμπρό του, Μπερνάρ Μποϊγιέ ντε Σουαζί ότι βρίσκεται πίσω από αρκετές προσφυγές της κόρης του στη Δικαιοσύνη.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε στη Σιλβί Ουντερζό και τον σύζυγό της να καταλάβουν ότι δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι» δήλωσε ο δικηγόρος του Ουντερζό, Πιέρ Κορνά-Ζεντίλ.

Οι περιπέτειες του Αστερίξ έχουν πουλήσει περισσότερα από 352 εκατομμύρια αντίτυπα. Φέτος κυκλοφόρησε Ο Αστερίξ στους Πίκτες, το 35ο άλμπουμ της σειράς και το πρώτο που κυκλοφορεί χωρίς τη συνδρομή των Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...