Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Έστειλε κι άλλον πίθηκο στο διάστημα το Ιράν!

Αυτός είναι ο δεύτερος πίθηκος που στέλνεται στο διάστημα και επιστρέφει απόλυτα υγιής στο Ιράν


Το Ιράν εκτόξευσε με επιτυχία στο διάστημα έναν πίθηκο, τον δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί.


Ο πίθηκος, ο οποίος ονομάζεται Φαργκάμ, εκτοξεύτηκε στο διάστημα μέσα σε πύραυλο που χρησιμοποιεί υγρό καύσιμο για πρώτη φορά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, και επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τον τόπο απ΄όπου πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση.

«Συνολικά, αυτός είναι ο δεύτερος πίθηκος που στέλνεται στο διάστημα και επιστρέφει απόλυτα υγιής στο Ιράν. Συγχαίρω τον Ηγέτη, τους επιστήμονες και το έθνος», έγραψε ο Ιρανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το Ιράν ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι έστειλε έναν πίθηκο στο διάστημα. Η Τεχεράνη έθεσε για πρώτη φορά σε τροχιά δορυφόρο τον Φεβρουάριο του 2009. Ενα χρόνο μετά, ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχώς δοκιμή εκτόξευσης ρουκέτας στο διάστημα που μετέφερε ένα ποντίκι, μία χελώνα και σκουλίκια.

Η Τεχεράνη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι το διαστημικό της πρόγραμμα έχει στρατιωτικούς σκοπούς και την κατηγορεί ότι επιχειρεί να εμφανίσει τα επιστημονικά επιτεύγματα του Ιράν ως επιθετικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...