Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Μ. Βρετανία: Ηλικιωμένη «πάγωσε» περιμένοντας τις εκπτώσεις

Η 74χρονη ήθελε να είναι πρώτη στη σειρά για την Boxing Day, με αποτέλεσμα να παραμείνει στο κρύο μία ολόκληρη νύχτα και να νοσηλευτεί με υποθερμία

Η καταναλωτική μανία μεταδίδεται σαν μεταδοτική ασθένεια τις ημέρες των εορτών και τα συμπτώματά της πλήττουν τον πληθυσμό κυρίως κατά την περίοδο των εκπτώσεων.
Εκατοντάδες χιλιάδες «προσβλήθηκαν» από αυτή, κατά τη διάρκεια της Boxing Day, την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων στη Μεγάλη Βρετανία, περιμένοντας για ώρες μέχρι να ανοίξουν τα καταστήματα ώστε να αποκτήσουν προϊόντα με αρκετά χαμηλές τιμές.

Ανάμεσα σε όσους εκμεταλλεύτηκαν την ημέρα εκείνη, ήταν και μία 74χρονη, η οποία, όμως, το παράκανε… καθώς αποφάσισε να «κατασκηνώσει» έξω από κατάστημα με είδη διακόσμησης και έπιπλα.

Ωστόσο, οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, η αναμονή τόσων ωρών και ίσως η κάπως προχωρημένη ηλικία της, οδήγησαν την συνταξιούχο όχι στον «παράδεισο» των αγορών, αλλά στο… νοσοκομείο.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος στις οκτώ το πρωί, ο οποίος κάλεσε τις πρώτες βοήθειες καθώς παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας.

Οι υπόλοιποι 13.5 εκατ. που υπολογίζονται ότι θα «εισβάλουν» στα πολυκαταστήματα δεν πτοήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία, ενώ αρκετοί ήταν όσοι ακολούθησαν το παράδειγμα της 74χρονης, χωρίς ωστόσο να νοσηλευτούν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι Βρετανοί αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 2.2 δισ. λίρες συμβάλλοντας στο «καταναλωτικό όργιο» που κυριαρχεί τις ημέρες των εορτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...