Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο θρύλος της Wall Street που δώρησε περιουσία 800 εκατ. δολαρίων και αυτοκτόνησε


Ο 87χρονος Robert Wilson θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους "θρύλους" της Wall Street...



 Ο ίδιος αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να δώσει τέλος στη ζωή του στα 87 του χρόνια πηδώντας από τον 16ο όροφο της πολυτελούς πολυκατοικίας του στην περιοχή Upper East Side της Νέας Υόρκης. Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι πριν αυτοκτονήσει, δώρησε ολόκληρη την περιουσία του, ύψους 800 εκ. δολαρίων, σε ιδρύματα.


Ο Wilson που διέμενε στην ίδια πολυκατοικία με αστέρες όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, η Ντέμι Μουρ, η Γκλεν Κλόουζ, ο Μπόνο, ο Στιβ Μάρτιν, ο Μπρους Γουίλις, και ο Ντάστιν Χόφμαν, είχε χτίσει την αμύθητη περιουσία του από το hedge fund Wilson & Associates και συνεργαζόταν με την Goldman Sachs. Από το 1986 και μετά, είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, ο 87χρονος, που είχε υποστεί εγκεφαλικό πριν από λίγους μήνες, άφησε ένα σημείωμα. Στενός φίλος του αποκάλυψε πως "πάντα έλεγε ότι δεν ήθελε να υποφέρει και ότι όταν έφτανε η ώρα θα ήταν έτοιμος. Το σχέδιό του ήταν να δώσει όλα του τα λεφτά, μου το είπε πρόσφατα" είπε, προσθέτοντας ότι πρόκειται να γίνει δωρεά ακόμη 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκπρόσωποι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων που ενίσχυε κατά τη διάρκεια της ζωής του, μιλούσαν για έναν "θρύλο της Wall Street". Πρόεδρος οικολογικής εταιρείας, τόνισε ότι ήταν ο μεγαλύτερος ευεργέτης τους.

"Είχε πάθος να "διορθώνει" τα πράγματα στον κόσμο. Είχε διαβάσει πολύ και είχε οξύ πνεύμα, μπορούσε να προβλέψει που πήγαινε ο κόσμος, ένα ταλέντο που χρησιμοποιούσε στις επενδύσεις και στις αγαθοεργίες", σημείωσε.

Όπως είπαν φίλοι του, είχε μοιράσει πριν πεθάνει τα 100 εκατ. που είχε σε ρευστό, σε τέσσερα διαφορετικά φιλανθρωπικά ιδρύματα: Στην οργάνωση για την προστασία της φύσης, στο Ταμείο Περιβαλλοντικής Άμυνας, στην Wildlife Conservation Society και στο Παγκόσμιο Ταμείο Μνημείων.

Ήταν παντρεμένος για 35 χρόνια πριν πάρει διαζύγιο. Μοναδικός συγγενής που αφήνει είναι ο αδελφός του, Γουίλιαμ, ηλικίας 88 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...