Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ιερόδουλες στην Ολλανδία θέλουν να θεωρούνται ποδοσφαιριστές για τη σύνταξη

-«Το σώμα μας κουράζεται εξίσου»


Οι περισσότερες φορές που το επάγγελμά τους έχει αναφερθεί σε είδηση για ποδοσφαιριστές, αφορά κάποια νέα ροζ περιπέτεια παίκτη γνωστής ομάδας. Οι ιερόδουλες στην Ολλανδία όμως θεωρούν πως έχουν περισσότερα κοινά μαζί τους. Για αυτό ζητούν να αντιμετωπίζονται ως ποδοσφαιριστές σε ότι αφορά τη σύνταξή τους.


Συγκεκριμένα, οι ιερόδουλες θέλουν τα ίδια συνταξιοδοτικά προνόμια με εκείνα που απολαμβάνουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Επιχείρημά τους το γεγονός ότι η δουλειά τους προκαλεί την ίδια επιβάρυνση στο σώμα.

«Οι ποδοσφαιριστές και οι ιερόδουλες κάνουν αμφότεροι ένα δύσκολο επάγγελμα για το σώμα, το οποίο δεν μπορούν να ασκούν για όλη τους τη ζωή», είπε στο AFP η Γουίλ Ποστ, δικηγόρος που εκπροσωπεί μία εταιρεία η οποία θέλει να αναλάβει την «επιχείρηση» της πορνείας στην Ουτρέχτη.

«Οι άνδρες προτιμούν τις νεαρές γυναίκες. Μοιραία έρχεται μία ηλικία που οι ιερόδουλες δεν βρίσκουν δουλειά πλέον», συμπλήρωσε. Το αίτημα είναι να μπορούν οι γυναίκες που ασκούν το αρχαιότερο επάγγελμα να βάζουν στην... άκρη 5.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα, όπως ισχύει για τους ποδοσφαιριστές.

«Μπορεί να χρειαστεί πάνω από δέκα χρόνια μία ιερόδουλη για να σταματήσει να εργάζεται, καθώς είναι παγιδευμένη και δεν μπορεί να αποταμιεύσει χρήματα», συμπλήρωσε η δικηγόρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...