Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία

Ένας Ρώσος καλλιτέχνης συνελήφθη αφότου έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όρχεις του στο έδαφος στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου!


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Pyotr Pavlensky, 29 , κάθησε για μιαμιση ώρα στην πλατεία την Κυριακή το απόγευμα , με τα γεννητικά του όργανα καρφωμένα στο έδαφος έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν, ακριβώς την ημέρα που γιορταζόταν η “εθνική ημέρα αστυνομίας” στη Ρωσία! Ο Πιότρ Παβλένσκι διακομίστηκε για νοσηλεία σε κλινική προτού συλληφθεί από την αστυνομία για το περιστατικό, το οποίο όπως είπε ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον του “ρωσικού αστυνομικού κράτους”.


Ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει μια πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ημερών.

Ο Pavlensky δήλωσε οτι: « Όταν οι αρχές μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή , οταν ληστεύουν τον λαό και διοχετεύουν κονδύλια αυξάνοντας τον πλούτο της αστνομίας, η κοινωνία αποδέχεται την αυθαιρεσία και φέρνει το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά μέσω της απραξίας του. "

Τουλάχιστον ένα άτομο βιντεοσκόπησε τον ακτιβιστή κατά τη διάρκεια της "καπως" ανορθόδοξης διαμαρτυρίας του πριν άνδρες της ρωσική αστυνομίας σπεύσουν να τον τυλίξουν με μια κουβέρτα και να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Ο καλλιτέχνης έχει διακινδυνεύσει τη σωματική του ακεραιότητα για ανάλογες διαμαρτυρίες που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα.

Αφότου δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot φυλακίστηκαν γιατί τραγούδησαν κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας το 2011, ο Παβλένσκι έραψε τα χείλη του και τύλιξε το γυμνό σώμα του με συρματόπλεγμα έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο στην Αγία Πετρούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...