Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δραπέτης παραδόθηκε έπειτα από 33 χρόνια- Βαρέθηκε να τον εκβιάζουν

Κατάφερε να δραπετεύσει από τη φυλακή και να ζήσει για 33 χρόνια ελεύθερος. Τελικά όμως, προτίμησε να επιστρέψει πίσω από τα κάγκελα. Γιατί έκρινε ότι είναι καλύτερο να έχει την ψυχική ηρεμία του στο κελί, παρά να ζει υπό τη μόνιμη απειλή του εκβιασμού.


Πρόκειται για τον Αντονι Ράκλεϊ, που πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και κατήγγειλε ότι είναι κάποιος που τους το είχε... σκάσει και βέβαια είχαν σταματήσει να ψάχνουν. Οπως αναφέρει το Reuters, ο 62χρονος είχε αποδράσει τον Ιούλιο του 1980 από φυλακή του Μέριλαντ, όπου κρατούνταν έπειτα από την καταδίκη του για ληστεία. Αλλαξε το όνομά του σε Τζακ Γουάτσον και έπιασε δουλειά, που δεν ήταν μεν ακριβώς νόμιμη, αλλά δεν του προκαλούσε προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν η συλλογή χρημάτων για λέσχη εθελοντών στην Οκλαχόμα. Εκείνος κρατούσε το 70% των χρημάτων που μάζευε, ο συνεργάτης του το 10% και το υπόλοιπο πήγαινε στη λέσχη. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην αστυνομία, πριν από δέκα χρόνια είχε κάνει το λάθος να εκμυστηρευτεί στο συνεργάτη του πως ήταν δραπέτης και το όνομά του ήταν ψεύτικο.

Επειτα από λίγο καιρό εκείνος άρχισε να τον εκβιάζει ότι θα τον καταδώσει, ζητώντας του ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο. Για αυτό ο Ράκλεϊ προτίμησε τη φυλακή, προκειμένου να βρει την ησυχία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...