Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Το μακροβιότερο ζευγάρι των Η.Π.Α. είναι Ορθόδοξοι - ΒΙΝΤΕΟ

Πολλά ζευγάρια έχουν κατορθώσει να ζήσουν για πολλά χρόνια μαζί αλλά ο John και η Ann Betar έχουν «σπάσει» όλα τα ρεκόρ.


Αύριο αυτοί οι δύο άνθρωποι κλείνουν όχι δέκα ούτε είκοσι, ούτε σαράντα ούτε πενήντα… αλλά 81 χρόνια γάμου.


Δικαίως λοιπόν στις Η.Π.Α. όπου ζουν, έχουν ανακηρυχτεί το μακροβιότερο ζευγάρι της χώρας και σίγουρα πολλών χωρών ακόμη.

Η Ann είναι 92 ετών και ο John… μόλις 103. Ήταν λένε έρωτας από την πρώτη ματιά αλλά όχι ανέφελος. Ο πατέρας της την είχε τάξει σε έναν άλλο άνδρα είκοσι χρόνια μεγαλύτερο της.

Ήταν μόλις 17 ετών! Ο έρωτας όμως είχε άλλα σχέδια για τους δυο τους. Ο νεαρός έκλεψε τη νεαρά και όπως φάνηκε, εκ του αποτελέσματος… η κίνηση του δεν ήταν καθόλου επιπόλαιη.

«Το μυστικό είναι να κρατά πάντα ο ένας το χέρι του άλλου και να αποδέχεσαι τη διαφορετικότητα του χαρακτήρα του» υποστηρίζουν πως είναι το μυστικό που τους κράτησε κοντά όλα αυτά τα χρόνια.

Πέρυσι τέτοια εποχή στην ενορια τους, τον Ναό του Αγίου Νικολάου της Αντιοχειανής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ανανέωσαν το γάμο τους όπως συνηθίζεται στις Η.Π.Α..

Ογδόντα χρόνια μετά στάθηκαν μπροστά στον Ιερέα, φόρεσαν ξανά τα στέφανα τους και άκουσαν για μια ακόμη φορά το «ους ο Θεός συνέζευξε…».

Η ζωή μπορεί να τους χάρισε χρόνια και αγάπη δεν τους χάρισε όμως μόνο χαρές.
Η μεγαλύτερη κόρη τους σήμερα, είναι 80 ετών, όμως δύο από τα παιδιά τους ένα αγόρι κι ένα κορίτσι χάθηκαν από καρκίνο.

Στο δεύτερο γάμο τους ήταν παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειας τους. Έχουν δεκατέσσερα εγγόνια και δεκαέξι δισέγγονα.




dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...