Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο Πούτιν «απαίτησε» να διαλυθεί το γιγάντιο μπαούλο που έστησε η Louis Vuitton μπροστά στο Κρεμλίνο

Η γιγαντιαία κατασκευή μπροστά στα τείχη του Κρεμλίνου κρύβει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου(δεξιά) και τους χρωματιστούς τρούλους του.
Το Κρεμλίνο απαίτησε να αποσυναρμολογηθεί το γιγάντιο μπαούλο με τα χρώματα της γαλλικής μάρκας πολυτελείας Louis Vuitton που έχει εγκατασταθεί στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, για να μπει έτσι τέλος σ' ένα σκάνδαλο που προκαλεί πολλές αντιδράσεις στη Μόσχα.


Μια πηγή στους κόλπους της προεδρίας δήλωσε προς τα ρωσικά πρακτορεία πως ζητήθηκε να απομακρυνθεί «γρήγορα» το ύψους εννέα μέτρων και μήκους 30 μέτρων περίπτερο που φέρει το φημισμένο έμβλημα LV.

Η κατασκευή, η οποία εγκαταστάθηκε ανάμεσα στα τείχη του Κρεμλίνου και το περίφημο εμπορικό κέντρο Γκουμ με την ευκαιρία της 120ή επετείου από την ίδρυση αυτού του τελευταίου, κρύβει εν μέρει τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βασιλείου και τους χρωματιστούς τρούλους του.

Το Γκουμ διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του πως η κατασκευή είχε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες.

Η γιγαντιαία κατασκευή-μπαούλο επρόκειτο να στεγάσει από τις 2 Δεκεμβρίου ως τις 19 Ιανουαρίου μια έκθεση μπαούλων της Louis Vuitton, τα οποία ανήκαν στη διάρκεια της Ιστορίας σε διάφορες διασημότητες.

Τα κέρδη από την έκθεση επρόκειτο να διατεθούν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του μοντέλου Νατάλια Βοντιάνοβα Γυμνές Καρδιές (Naked Hearts), υπέρ των παιδιών με αναπηρίες.

«Το ζήτημα της διάλυσης αυτού του περιπτέρου, το οποίο είχε προκαλέσει πολύ θόρυβο, λύθηκε, οι οργανωτές αρχίζουν να το αποσυναρμολογούν», δήλωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ, ο εκπρόσωπος της δημαρχίας της Μόσχας, Βλαντίμιρ Τσέρνικοφ.

Πάντως δημοσιογράφοι που έσπευσαν έξω από το Κρεμλίνο, το απόγευμα της Τετάρτης, για να καταγράψουν το θέμα, δεν είδαν να γίνεται καμιά εργασία.

«Τίποτε δεν είναι επίσημο μέχρι στιγμής. Δεν έχουμε λάβει επίσημη εντολή να το διαλύσουμε», δήλωσε από την πλευρά της στο Παρίσι μια εκπρόσωπος του οίκου ειδών πολυτελείας.

Το Γκουμ είχε ανακοινώσει το πρωί της Τετάρτης, πως ζήτησε από τη Louis Vuitton να προχωρήσει γρήγορα στην αποσυναρμολόγηση, εξαιτίας της αγανάκτησης «ενός μέρους της κοινωνίας και του γεγονότος ότι η κατασκευή ξεπέρασε τις διαστάσεις που είχαν εγκριθεί».

Η απόφαση αυτή ελήφθη ενώ το μπαούλο, το οποίο βρίσκεται εδώ και μια δεκαριά ημέρες στην πλατεία, προκάλεσε ξαφνικά έναν καταιγισμό επικρίσεων από βουλευτές και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, που κατήγγειλαν την παρουσία αυτής της εγκατάστασης καταδικάζοντας τη διεξαγωγή μιας επικοινωνιακής επιχείρησης σ' ένα άκρως συμβολικό για τη Ρωσία χώρο, όπως είναι το Κρεμλίνο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...