Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κοριτσάκι 9 ετών από την Αγγλία ζει με μισή καρδιά!

Παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξή της έχει καθυστερήσει εξαιτίας των επεμβάσεων η μικρή ηρωίδα δεν το βάζει κάτω...


Είναι μόλις 9 ετών και έχει ήδη επιβιώσει από έξι καρδιακές προσβολές. Ο λόγος για την Bethan Edwards από την Αγγλία, η οποία γεννήθηκε με μισή καρδιά και υπέστη το πρώτο καρδιακό επεισόδιο τρεις ημέρες μετά τη γέννησή της.


Σε ηλικία 4 μηνών το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε δεύτερη χειρουργική επέμβαση, την οποία ακολούθησαν πέντε ακόμα καρδιακές προσβολές. Ωστόσο, μετά την τρίτη εγχείρηση που είχε όταν ήταν 5 ετών, η 9χρονη μοιάζει πιο υγιής από ποτέ και κανείς δεν μπορεί να καταλάβει βλέποντάς την πόσο κοντά έφτασε στο θάνατο.

Η υπερήφανη μητέρα του κοριτσιού αναφέρει στη Daily Mail: “Παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί έξι καρδιακές προσβολές μέχρι τώρα, αποτελεί πρότυπο υγείας. Ο σύζυγός μου έχει επίσης μία καρδιακή πάθηση που σχετίζεται με τη στένωση των βαλβίδων. Για το λόγο αυτό έκανα επιπλέον εξετάσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης”.

Στις 20 εβδομάδες της κύησης οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το έμβρυο είχε πρόβλημα με την καρδιά του, το λεγόμενο σύνδρομο υποπλαστικής αριστερής κοιλίας, κατά το οποίο η αριστερή πλευρά της καρδιάς δεν αναπτύσσεται σωστά.

“Σοκαρίστηκα στο άκουσμα της άσχημης είδησης. Δεν γνωρίζαμε αν η μικρή θα καταφέρει να επιβιώσει. Οι γιατροί μου έδωσαν την εναλλακτική της έκτρωσης ή σε διαφορετική περίπτωση το παιδί θα πέθαινε λίγες ημέρες μετά τον τοκετό”, εξομολογείται η 46χρονη μητέρα.

Τελικά, τον Απρίλιο του 2004 η μικρή Bethan ήρθε στον κόσμο ζυγίζοντας περίπου 3.400 κιλά και τρεις μήνες αργότερα επισκέφθηκε για πρώτη φορά το σπίτι της. Από τότε η μικρή μαχήτρια, όπως την χαρακτηρίζουν οι γονείς της, αρνείται να παρατήσει την προσπάθεια παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξή της έχει καθυστερήσει εξαιτίας των επεμβάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί.

Η μητέρα της γενναίας Bethan αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να ξέρει τί επιφυλάσσει το μέλλον για την μικρή: “Επισκεπτόμαστε τακτικά το νοσοκομείο για τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα υποβληθεί σε άλλη επέμβαση ή αν θα χρειαστεί μεταμόσχευση καρδιάς στο μέλλον. Αντιμετωπίζουμε την κάθε μέρα όπως έρχεται και σε αυτό μας βοηθάει η δύναμη που δείχνει το παιδί. Αποτελεί πραγματική έμπνευση για όλους μας”.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...